Ballast Nedam Funderingstechnieken

Gefundeerde oplossingen

Werkzaam zijn in het sterk specialistische fundering vakgebied vraagt om een gedegen kennis en ruime ervaring. Doel van de fundering, aard en gesteldheid van de bodem en de situatie op de bouwplaats kunnen dermate verschillend zijn, dat niet overal eenzelfde funderingsmethode kan worden toegepast. De kracht van Ballast Nedam Funderingstechnieken ligt niet alleen in deze specialistische kennis en ervaring, maar ook in het kunnen bieden van een integrale aanpak, van ontwerpfase tot en met nazorg.

Technologie├źn

Ballast Nedam Funderingstechnieken is gespecialiseerd in het ontwerpen en uitvoeren van alle mogelijke paalfunderingen. Reguliere technieken als combi-en damwandconstructies bestaande uit palen met een gewicht zwaarder dan 25 ton en een lengte van 30-50 meter, buispalen met een diameter van 4 meter, vibro (combinatie) palen en grond verdringende schroefpalen hebben wij in vele projecten toegepast. Ook bijzondere heitechnieken zoals horizontaal heien en het aanbrengen van MV palen maken onderdeel uit van ons pakket.

Werkgebieden

Meer en meer wordt de funderingsopgave complexer. Dan wordt het specialisme van Ballast Nedam Funderingstechnieken krachtig aangesproken. Wij zijn experts op het gebied van reguliere funderingen zoals het aanbrengen van betonpalen, in de grond gevormde palen, vibropalen en damwanden. Ook is Ballast Nedam Funderingstechnieken sterk in funderingswerken op of om het water zoals de realisatie van kademuren, speciale combiwanden, steigers meer- en trospalen. Onze kennis en ervaring staan altijd borg voor een beheerste en succesvolle integrale aanpak in combinatie met onze zusterbedrijven.

Innovatie

Nieuwe technieken, speciale machines en vernieuwende processen tekenen de innovatiedrang van Ballast Funderingstechnieken. Het horizontaal heien van constructies onder wegen, spoortrac├ęs en dijklichamen. MV palen, schoorpalen door combiwanden onder water, bouwkuipen vanaf een traverse en trillingvrije en geluidsarme paalsystemen zijn exponenten van de dynamische en innovatieve kracht van Ballast Nedam Funderingstechnieken.